Jul, jul, jul. Kommer ni ihåg?

Jul, jul, jul.

Kommer ni ihåg?

 

4-5 år. Vi hade skrivit en lång julklappslista, där i princip alla sakerna var ifrån BR. Flera veckor innan jul började mamma att tjata. "Nu är det snart jul! Snart kommer tomten, vad har ni önskat er? Nu får ni vara snälla!"

Ju närmare julen kom destå ivrigare blev mammas tjat. "Nu är det bara några dagar kvar! Har ni skickat iväg era listor? Ojojoj, snart kommer han hit!" Vi älskade det, jag och Jakob.

Lussebullar, pepparkakor, julgodis.. oj vad vi kämpade. Pirret i magen som bara växte ju närmare julafton kom. Hat-kärleken till Tomten. Jag ville ha paketen, men det fick gärna gå snabbt. Tomten skulle komma, ge paketen, och sedan gå. Varför jag var rädd kommer jag inte ihåg. Kanske blev allt prat om honom lite för mycket? Och det underlättade ju inte att han såg ut som han gjorde heller.Jakob var nog lite tuffare av sig.


Familjen Silfvers pepparkakshusbakning (jösses vilket krångligt ord) är något jag aldrig glömmer. Alltid blev det fel. Mamma som desperat försökte få till ett fint och traditionellt pepparkakshus, och Jakob och jag som bara åt upp godiset och glasyren. Jag får nästan dåligt samvete när jag tänker på mamma som med lite halv-panik i rösten frågade vem som hade ätit upp hälften av alla non stop's. Men vi fick faktiskt alltid till det, tillslut. Pepparkakshuset blev färdigt. Mamma kunde lugna sig. Nu var det klart. På julafton slog vi alltid sönder det med pappas hammare, sedan åt vi upp det. Tråkigt nog hade både Jakob och jag gått och nallat av det då och då, så det var inte mycket kvar av det.

Kvällen innan julafton åt vi gröt. Det var väldigt pirrigt. Vi pratade om Tomten och alla pakter vi -förhoppningsvis- skulle få. Sedan klädde vi granen. Vi hade alla möjliga figurer. Saker jag och Jakob gjort på dagis, änglar, tomtar, polkagrisstänger, olika sortes julkulor.. Mamma hade köpt julkulor i papp, eftersom jag alltid lyckades ta sönder de i glas. Mina favoriter var de guldiga änglarna. Var och en utav dom spelade ett instument, och mina två favoritänglar spelade fiol och flöjt, haha. I toppen hade vi antingen en ängel eller en guldstjärna.

 

Sedan var det läggdags. Eller nej, först var det dags att sätta ut gröten som Tomten skulle få när han kom. En mycket viktigt tradition. 

 

Oj vad svårt det var att somna. Det gick verkligen inte. Pirret i magen bara växte, och jag var inte alls trött. Det ryckte i benen. Men tillslut lyckades jag iallafall somna.

 

Jakob vaknade alltid först. Han kom in till mig och la sig i min säng och viskade "Emma, tåmte ha valit hä! kåm så titta vej i tlappen!" (Min kära bror kunde inte säga "r")

Så satte vi oss i trappen och kikade ner. Och där låg dom. Paketen. Vi vågade inte gå ner själva, så vi satt alltid kvar en stund i trappan och pratade och fnissade. Sedan sprang vi upp och väckte mamma och pappa, och sen gick vi alla ner tillsammans. Lyckan var obeskrivlig. Pirret i magen hade exploderat, och la sig inte förens några dagar efter julafton.

 

 


24 december

När juuuldagsmooorgon gliiiiiimmar, jag viiill till stallet gååå

Nej. Så mycket lantis är jag faktiskt inte.

Trevlig morgon det här! Ingen tjafs eller bråk. Jag fick ett fotobord, ett läppglans, ett halsband och tre pocketböcker. :) Trevligt, trevligt. Och mer kommer, hoho! Jakob fick massa vandrings-saker. Han älskar det. Jag vet däremot inte vad hälften av det han fick var för något, men det var säkert bra, för han blev glad. Mami hade lyckats packa ner sin dyra parfym -som hon skulle få på morgonen- i tomte-säcken, så hon får inte sin förens ikväll. Papi fick.. eh.. lite saker. Haha, jag har ingen koll. Well. 13:00 kommer släkten, så det är väl bäst att jag börjar göra mig i ordning, om jag också ska hinna gå ut med Algot. (SUCK, ibland önskar jag han kunde sköta "sitt eget" på toaletten som alla vi andra normala.. människor.. Aja.)

Som sagt, nu ska jag göra mig i ordning! Vi kanske hörs senare, hoho.

Copyright © by Emma SilfverVissa dagar är liiite bättre än andra

Ååååh! Pepp!

Mamma väckte mig idag, och jag var typ skitsur. Men så helt plötsligt säger hon "äsch, upp med dig nu. Vi ska åka och kolla på den där kameran du ville ha, och dessutom har du en lite tidig julklapp där nere."
Så jag flög upp ur sängen, och där nere väntade en ögonfransförlägning! Haha, åh! Min mamma är så jävla söt! Den här dagen kunde inte börjat bättre!


Igår var jag och köpte en ny tunika på Vero Moda, + ett par nya tights. Sen var jag och beställde klipp och färg på Hår&co. På tisdag blire (Y) Ännu mer pepp! Mitt hår är en enda röra just nu.Trött och sur.

Idag har jag bara varit trött och sur.
Hela jäkla dagen.

Stor del beror på mamma och pappa, som direkt satte igång i morse. Jag hatar min pappa ibland. Jag hatar min mamma ibland. Hatar.
Göran hade sovit över, så vi gick upp och åt frukost. Kan ju nämna att det första jag såg dag när jag vaknade var två ljusblå ögon som nyfiket tittade in i mina.
"Emma e vaken, gomorron Emma!"
Jag undrar hur länge hon stått där. Lite läskigt att hon stått och tittat på mig när jag sov.

I alla fall. Mitt humör var egentligen dåligt direkt när jag vaknade.. Jag var så jäkla trött, och det enda jag ville var att gå och lägga mig och låta det bli kväll.
Men det fick jag förstås inte.. och jag kunde inte för den delen heller. Skulle vara på Karista vid två och fixa håret.

_________________________________________________________

Ungefär såhär har jag varit hela dagen
:


_________________________________________________________

Och som om det inte räcker med att jag redan är sur

Min kamera har gått sönder. Vi lämnade in den idag, och fick reda på att det kommer ta 5 veckor innan jag får tillbaka den. Underbart. Jag är så jävla sur och ledsen nu så jag vet inte vad. Ingen kamera i jul, ingen kamera på nyår, ingenkamera hos Cicci.

Tror inte ni fattar hur jäkla besviken jag är.


Looooov

Lov. Lov, lov, lov. Äntligen. Det här behöver jag.

Jag ska ta dagarna som dom kommer. Inte planera för mycket. Ta det lugnt. Vara med kompisar, gå på stan, fota.. Det här lovet är efterlängtat. Så efterlängtat att jag skulle kunna börja gråta just nu, haha.
I Januari åker jag upp till min älskade Cicci. Du är mycket saknad qvinna! Mycket! <3

Idag har man varit barnvakt åt de tre vildingarna Alicia, Filippa och Alva. Gick faktiskt väldigt bra, jag fick leka med lego och sjöng "Nyss så träffa' jag en krokodil" se sådär femtioelva gånger i rad. Och jag fick absolut inte lämna Alicias rum. Gick jag ut surade dom ihop och gallskrek på mig att komma tillbaka och leka med dom. Det var bara att lyda.

Helt plötsligt kommer Filippa fram till mig och säger "Du ä MIN Ämma, Ämma!" och sen kramar hon om mina ben. Det är just sådanna stunder som vinner över alla sura ord och bitchslap's man kan få utav dem då och då.
"Ämma, ja' sa' hålla däj i haanden, nä tomte kåmmä! MIN Ämma"

Alicia är mer för Jakob. Hon är nog lite kär, tror jag. Men det är okej sålänge Filippa favoriserar mig. Hade varit surt om båda ungarna sket i mig. Alva skiter i allt och alla, typ. Hon vill bara åt mormor.


Löften.

Och så var vi där igen.
Trots löftet jag gav till mig själv.


 
Copyright © by Emma Silfver

Nej.

Nu blev det jobbigt. Väldigt jobbigt.
Jag fattar inte varför jag gör såhär.
Jag fattar verkligen inte. Ni förstår inte hur jävla ont det gör.
Men samtidigt, vet ni ju inte ens vad jag pratar om.

Snart når jag botten.
Jag kan bara be till Gud och hoppas han hör.

Germany, here I come

Jag har precis skrivit brev till min tysk.


I vår åker jag och Göran, tillsammans med några andra i våran skola, till Essen och hälsar på den tyskarna och deras spännande kultur. (?) Sedan kommer de till oss och bor här en vecka. Min tysk spelar också tvärtflöjt, och hon skriver att "I think sometimes me and my friends are a little bit CRAZY ;)"

Låter busigt

2 poäng för engelskan btw.

Hon har också en 16-årig bror. Låter det jättedumt om jag säger att det var därför jag valde henne? Ja. Valde. Det låg massa tyskar utspridda på borden, och det var bara för oss att välja någon vi ville ha med oss hem.

Översättning: De hade skrivit brev och vi fick välja vem vi tyckte verkade intressantast. Tyvärr var jag lite seg, så jag fick nöja mig en en tvärflöjts-spelande 14-åring med en, förhoppningsvis, snygg bror.


 

Och bara så att ni vet

alla som vill får klappa min tysk!


Lärare saknar humor

Våran hemkunskapslärare har ingen humor. Hon blev skitsur när jag hotade med att bitchslap'a Martina med en bit rått kött. Sura jävel. Hon hatar mig.

Kanske var för att jag, första dagen vi hade henne, kastade en degklump i huvudet på min kompis? Eller den gången när jag tappade en hel skål med sås i marken? Eller kanske det är för den gången då jag doppade händerna i mjöl och sedan på Martinas bröst? Var det bara jag som tyckte det var väldigt sexigt?  Eller den gången då jag, moget nog, satt och ritade snoppar Kisch hemkunskapsläxa? Eller vänta. Det kanske var den där gången då jag råkade nocka henne med en gurka.

Hur som helst. Hon har absolut ingen anledning att ogilla mig.


Nu är min dator frisk!

Åh! Datorn är äntligen lagad!
Nu släppte en liten sten från mitt bröst, det måste erkännas.
Har massa bilder på mina småkusiner jag har lovat att fixa.
Äntligen!

Den onda cirkeln

Jag är helt sönderstressad. Har kommit in i den där onda cirkeln igen. Jag pluggar och pluggar, men ingenting sätter sig. Jag får jättedåligt resultat på mina prov, och så blir jag ännu mer stressad. Jag har börjat glömma saker. Visst, jag var väldigt tankspridd och glömsk innan, men nu är det verkligen ännu värre.
Detta påverkar även mitt humör och min familj. Vi har börjat bråka igen, och det är så j-a jobbigt. Speciellt när det känns som om allt är mitt fel. Stress, glömska, humörsvägningar och bråk inom familjen. Jag vet inte hur mycket jag klarar av innan jag bryter ihop helt. Igen. 

Kan inte med ord beskriva hur tacksam jag är att det är lov om två veckor. Det är precis vad jag behöver nu. Vila. Ska verkligen försöka ta igen mig, ta det lugnt. Ha kul med vänner.

Jag sitter här, och försöker verkligen övertala mig om att efter lovet så löser det sig. Det löser sig. Nu ska jag ta det lugnt. Men på något sätt gör detta mig bara ännu mer stressad.

 

Den onda cirkeln.
Jag är inne.
Hur sjutton kommer jag ut?


Ey, du där uppe i himlen! Förlåt.


Det gick skit på båda proven. Fan.
Fan, fan, fan.
Känns som om allting bara går dåligt just nu. Precis som om han där uppe är sur på mig för något. (Säger jag frågande samtidigt som jag skriver "fan" fyra gånger om) Aja. Förlåt mig, i så fall.
 
Annars var det en mysig dag, faktiskt. Gympan var grymt rolig, och jääävligt svettig. Innebandy och basket, mitt lag, the green ones, vann båda matcherna (20 min basket, 20 min innebandy). Yey! Haha, fast utan Lucy i laget hade nog basketmatchen inte sett så rolig ut för oss.

Efter skolan gick jag och Eve och köpte godis. Som vanligt köpte jag för mycket för att orka äta upp, och det slutade, som vanligt, med att Eve fick halva min påse. Vi drev omkring på stan med våra ton-tunga väskor och väntade på att klockan skulle bli tre. Tio över två gav vi upp och satte oss på Wienerkonditoriet och snackade.
Klockan blev tre och jag gick till Karista för att klippa mig (formade till och toppade lite bara). Eve hängde med och satt snällt i soffan medans jag blev klippt. Det gick på 10 minuter, eftersom jag är rädd om varje liten millimeter av mitt hår efter en liten incident i somras.  (Skulle testa en ny salong och det slutade med att hon klippte av mig håret och färgade det svart. Fråga mig fan inte hur det gick till, men jag visade mig i alla fall inte ute på två veckor, innan jag smält det någorlunda.)

När klippningen var klar åkte vi buss upp till Racketcentrum, där vi spelade badminton i dryga 75 min. Det var skitroligt! Eve och jag funderar på att boka en bana en gång i veckan och spela. Vi tycker det är lika roligt båda två, trots att Eves pappa är proffs, och hon råkar ju vara liiite bättre än mig. Fast det är faktiskt rätt jämt ändå!
Jaja. Hemfärd.
Dusch.
Suck. Jag är helt slut. Och Martina och Moffat vill att jag ska hänka på dom. Jag brukar inte tacka nej till att ha mysigt med mina kompisar, men som sagt, jag är helt slut.
Vi får väl se hur kvällen slutar.

Puss.


22 saker om mig som liten

22 saker om mig som liten. 
Jag har tråkigt. 

1. Jag hade jättekrulligt hår
2. Jag hade värlends basröst
3. Jag sa "r" med halsen, vilket lät ännu värre med tanke på min basröst
4. Jag var kär i Martin Svensson (U know.. "Yeah yeah, wow wow")
5. Jag hade bättre humor, och var smartade än de flesta i min ålder
6. Jag lärde mig skriva och läsa väldigt tidigt
7. Ända sedan jag kom ut ur mammas mage har jag tjatat om en hund..
8. ...jag fick en, 11 år senare
9. Jag hade ingen bästa kompis, och har aldrig haft, eftersom jag tycker det är sjukt töntigt att dela in sina kompisar i fack. Men visst finns det kompisar som står mig mer nära.  
10. Jag var livrädd för clowner. Eller, faktiskt alla uklädda personer
11. Jag hade en väldigt bra uppväxt
12. Jag hade min första pojkvän när jag var 6 år..
13. ..det varade 1 dag.
14. Jag hade varit ihop med alla killar i min "klass" när jag var 6 år.
15. Jag älskade när min förskolelärare berättade en saga om ett troll som hette Trollis. (Som hon kom på själv)
16. Jag brukade stå vid en väg och kasta ut en sten på den, sen sprang jag ut och hämtade den.  Jag fick egentligen inte vara på vägen, så jag låtsades att jag bara skulle hämta "min" sten, som jag "råkat tappa" på vägen.
Detta var alltså spänningen i mitt liv.
17. Jag var rädd för katter. (Jag är mer rädd nu, dock.)
18. Jag önskade mig alltid samma sak i julklapp när jag var jätteliten. En "målarväska" ifrån BR, med pennor och pennvässare osv, och jag fick det varje år. Jag visste väl inte vad som fanns att välja på.
19. Jag var livrädd för tomten. Vi har film på när jag står och bakar lussebullar, och pratar om tomten. "Tomten höve inte koma! Han sove. Bo i kogen." Samtidigt ville jag väldigt gärna åt julklapparna han gav oss.
20. Första gången jag svor var när jag skulle ge en komplimang till min mamma som stod och sminkade sig i badrummet. Jag gick in och sa; Mamma?
Mamma: Ja?
Jag: Föfan va fejn du e (med min breda jönköpingska och basröst)
21. På samlingarna på dagis satt jag jämte snor-Johan. Han hade alltid grönt snor i hela näsan, och jag satt alltid och tittade på det.
22. Jag var kossa i en pjäs vi hade på dagis. Huvudroll, faktiskt. Glömmer aldrig de jävla spenorna.

Dagar man bara vill glömma.


Igår var den jobbigaste dagen på länge.
Och jag undrar hur länge det kommer ta innan den är bortglömd, eller i alla fall lagd åt sidan.  

Dagar man bara vill glömma.
Vi har alla upplevt minst en.

Jag hatar att bråka med min familj, men dom verkar gilla det, hur sjukt det än låter. Det är lätt att vara vuxen. För vuxna har alltid rätt, eller hur..?
Jag tänker inte öppna mig. Jag tänker inte berätta hur jag känner, eller varför jag gör det. Jag tänker inte berätta vad vi bråkar om, eller varför. Jag tänker inte berätta vad som händer. Och jag tänker inte, på något sätt, ta emot någon sympati ifrån er som ändå råkar veta.

Men - är det då rättvist att säga att man mår skit?
Plugg, plugg.. ZzzZz..

Har suttit och pluggat NO i två timmar nu. Prov i morgon.
Genetik.
Det är som en dålig, men effektiv godnattsaga.
Somnar nästan bara jag hör ordet.

Jaja, det ska väl erkännas att jag bara har pluggat in G-frågorna. Men jag är verkligen helt nollställd när det kommer till alla NO-ämnen, så jag bryr mig faktiskt inte sålänge jag får godkänt.

Annars har det varit en lam dag, eftersom jag har varit sjuk. Men jag mår mycket bättre nu! (Lagom till matte- och NOprovet imorgon, jippie.)

Imorgon väntar en klippning på Karista, och en timmes badminton med Eve! Skitpepp!
Funderar faktiskt på att börja på badminton, trots Eves varningar om att det bara är massa lekar osv.
Blir det så, så kommer jag nog sluta. Är inte den typen alls.

Öh, ja.. mer finns det väl inte att skriva om dagen. Jag håller tummarna på att papi har med sig min dator hem efter jobbet, trots att jag är 99% säker på att han inte har det. Men isåfall hoppas jag på imorgon.

Och hey. Jag saknar er, hela bunten.
Moa, Amanda, Felicia, Kajfalk, Moffie.
Vi måste ses snart. Och det är ingen fråga.

Drömmar


Jag förstår inte hur folk bara kan ge upp sina drömma.

Drömmarna är en del utav de vi är. Att strunta i dom skulle vara som att slänga bort en del av oss själva.

Fan.

Men fan.
"Breaking dawn" kommer inte på svenska förens i mars.

Grymma värld.

Äntligen!

Äntligen är min dator inlämnad på service! 
Förhoppningsvis tar det bara någon dag/några dagar att fixa den. Sen kommer min blogg -förhoppningsvis- blir lite roligare, med bilder osv.

Jag har snart läst ut "Ljudet av din hjärta". Åh, suck, nej! Och jag som verkligen försökt att inte läsa för snabbt eller för mycket åt gången. Nu är det bara drygt 150-200 sidor kvar. (Om inte mindre.) Jag har ångest.

Så gick jag in på Stepheniemeyer.com, och såg till min stor förtjusning att hon gav ut sin fjärde (och, suck, sista) bok i serien om Edward och Bella.
Det verkar inte som om den har blivit översatt till svenska än, så jag, patetiskt och desperat som jag är, mailade Bokus.se och frågade om och när de kan tänkas få in den.

Jag är verkligen helt fast :( Det är nästan lite jobbigt. Hur ska jag kunna leva vidare när jag läst ut den sista boken (som för övrigt heter Breaking Dawn)?
Okej, nu överdrev jag, jag kommer självklart klara mig fint. Men det kommer faktiskt bli väldigt tråkigt och jobbigt.

På tal om tråkigt och jobbigt - jag är sjuk. Förskyld.
Och precis nu klampade min bror in och sa att han troligen hade maginfluensa. Jippie yey.

Jag uppskattar all form utav underhållning just nu.Min efterlängtade älskling; (Våga inte ens påpeka att jag är sorglig.)


4:e boken i serien om Edward och Bella.

Sjuk. Blah.


Tja, har man tråkigt så har man.
Sitter hemma och är sjuk. Woho! Underbart.
Kollar runt på youtube och funderar på att lägga ut några av de filmerna jag garvar mest åt.

Grotesco - Skjut den

Felicia
(Har inte garvat så mycket -som när jag såg denna- på mycket länge)

H20 vs Project Runway

Är det ens någon som läser min blogg?

Idag har varit en bra dag! Allting känns så mycket bättre nu, allting går så mycket lättare. Mitt liv har börjar komma igång igen, helt enkelt. Familj, vänner och jag själv. Känslan är obeskrivlig.

Idag gick vi från halv 10 till halv 12, vilket var helt underbart skönt. (Jaja, okejdå. Vi hade slutat 13:10 i alla fall, men det kändes ändå skönt att få slippa den sista lektionen.)
Jag skulle med Marty Party hem efter skolan; vi skulle plugga och träna kickboxning innan teatern började vid 17:00.
Men eftersom Martina var på sång så föjde jag hennes med henne kära tvillingsyster hem sålänge. Vi var båda lama, trötta och hade huvudvärk, men vi hade kul ändå.
Efter 40 min mupp-snack (the mupps, fosho), så gick Becca upp på övervåningen för att plugga medans jag satte mig i deras TV-rum och kollade på TV.
När Martina kom hem  hittade hon en väldigt trevlig (?) överraskning i sin soffa, nämligen mig. Halvdöd.
 
Vi åt, och konstaterade att vi inte hade så bråttom med att plugga, eftersom provet vi skulle ha imorgon blev flyttat till fredag. (Thank god!)
Sedan la vi oss och kollade på TV (igen - för min del). Vi var båda skittrötta. Vad är det här egentligen? Alla är trötta nu för tiden. Måste vara vädret.
Kickboxningen som skulle börjat klockan tre var det inte tal om, vi var på tok för trötta. Istället bestämde vi oss för att gymma på Sense efter teatern.
Martina och jag fajtades om fjärrkontollen; Jag ville se "Project Runway" - som Top Model, fast de tävlande är designers inte modeller, och Martina ville se "H20", ett amerikanskt barnprogram om några sjöjungfrur med magiska krafter.
Jag vann.
Sedan började "Top Model 8", och vi satt som klistrade.   ...Sorgligt.
Till våran fasa så slutade inte Top Model förens klockan fem - alltså samtidigt som teatern började. Och hallå? Inte sjutton kunde vi missa vem som fick åka hem?
När programmet var slut bar det av till teatern, och jag föreslog att vi skulle ta cykeln. Martina var lite tveksam; "Jag kommer bara glömma den där sen..", men efter ett tag gav hon med sig. Jävlar vad jag flabbade när Martina, i en nerförsbacke, konstaterade att bromsarna inte funkade.
"KOMMER DET EN BIL NU SÅ DÖR VI!       HELVETE, EN BIL!!!!"
Ja, jag har det på film.
Och ja, Martina glömde sin cykel efter teatern.

Teatern  var lite smålam. Jag garvade mest åt Martina och hennes kattdräkt, och hon garvade åt Julia, den förvirrade björnen.
För att få er att förstå lite bättre så ska min grupp medverka i "En sagolik jul", där vi ska vara djur hela bunten. Mycket, mycket roligt. Martina gick vara rådjur och katt, "för det är två så smidiga djur båda två", som våran teaterlärare sa. Och jag blev varg. Vad sjutton ska det betyda..?

Efter teatern blev det 90 min träning på Sense. Härligt, härligt.
Och som om det inte kunde bli bättre, så har jag fått hem "Ljudet av ditt hjärta" - den tredje boken i Stephenie Meyers serie om Edward och Bella. Jag hoppade av förtjusning när pappa sa; "du har fått en bok med posten", och så fort jag är klar här så ska jag springa upp och börja läsa den.

Och jag är klar... nu. Godnatt!

Tredje boken i Stephenies Meyers bok om Edward och Bella.

bloglovin