barnvakt, oh my

Dagen började med att Åsa ringde mig 08:50 och frågade om jag var uppe. "Sjääääälvklaaaaaart, jag är heeeelt färdig" svarade jag och fick sedan i panik slänga på mig alla kläder, Jag hade nämligen lovat att följa med och se på när Filippa red, och självklart glömt att ställa klockjäveln, + att jag skulle direkt till Ulle och vara barnvakt åt Alicia och Alva efter det, så jag var tvungen att packa ner alla saker till henne.

Stallet.
Där står en tjej med brunt knullrufs, blå i ansiktet av kylan eftersom det enda hon har på sig är ett par jeans och en t-shirt. Hon verkar inte ha fått i sig någon frukost, då hon kollar på alla hästar som om de vore fyrbenta hamburgare.


Ja, det är jag som råkar vara den där tjejen.

Och inte nog med detta så blev jag tillfrågad att leda hästen Filippa skulle rida, och jag hade väl inget annat val än att säga ja. Så jag fajtades nu med en brun ponnyjävel som vägrade trava, och en 2-årig Hitler som helt plötsligt bestämde sig för att ridning inte längre var roligt och demonstrativt kastade sig ner från hästryggen. Underbart, mina vänner. Underbart.


Vi kom tillslut därifrån, jag tackar gud för det.

Hemma hos Ulle var allt lugnt.

Inte.

Alva vägrade sova och Alicia sprang runt som en liten raket och skrek "emma är en bajskorv". Ja, hon har äntligen kommit in i den där åldern då allt som har med bajs och kiss att göra, är mycket roligt. Kiss -och bajsåldern, som den brukar kallas. Så det enda jag får tillbaka när jag blir arg på henne är; "din bajs."

Jag trodde att alla barn hade fattat hur kurragömma gick till när de nästan var 2,5 år. Jag hade tydligen fel.
Försök 1: Jag förklarade att hon skulle gömma sig medans jag räknade till tio. Jag blundande, räknade, och hörde hur hon sprang iväg. Sedan smög jag ut för att börja leta, och då sitter ungen och kollar på Saltkråkan.
Försök 2: Jag förklarar ytterligare en gång, börjar räkna och hör hur hon springer iväg. Ger mig ut i vardagsrummet och ropar frågande "vaaaart är Alicia? vaaart kan hon vara?" Då hör man ett litet pip från toan. "HÄR ÄR JAG!"
Försök 3: Förklarar igen, och nämner också att hon inte får avslöja sig genom att ropa. Ännu en gång blundar, räknar, och letar jag. Den här gången verkade det funka. Jag gick runt en stund, innan jag gick in i hennes rum. Där står ungen, i ett hörn, med händerna framför ögonen, i tron om att jag inte ser henne. Jag var tvungen att hämta Ulle, och vi garvade ett bra tag åt detta.

Kvällen inleddes med att jag satt och kollade på Bolibompa med Alicia i knät, och hoppades på att hon somna så Ulle och jag kunde se på film och äta.

Vaknade av att en viss liten dam omsorgsfullt viskade "kisskorv.." i mitt öra. Fan att jag skulle somna. Vi fick iallafall i henne i säng, och Ulle åkte och köpte pizza och hyrde en thriller. När vi hade sett tio minuter bestämde vi oss för att klockan var för mycket och att´vi borde sova. Snart insåg vi att klockan var 20:00, så vi tvingade oss att se tio minuter till utav filmen, men sen tog det stopp.

Nu ligger jag på en extrasäng i deras bastu och myser.

Ring eller smsa gärna

och puss på er som läst allt.

STOCKHOLM

Jaaaahaaaaaaaaaaaaaaaa ja. Nästan en vecka har gått sedan jag laddade upp bilder, har ni saknat mig?

Tisdags: Gick upp klockan 05:00 och började packa ner de sista grejerna för Stockholmsresan, spännande! Åkte ner till skolan där jag träffade de andra små söta barnen från min söta lilla klass, och vi pratade lite om helt ointressanta saker, som när vi hade gått upp osv. Antar att vi alla var för trötta för att komma på någon intressant att prata om.
Göran kom, och vi sprang på bussen och satte oss någonstans i mitten. (Jag ville egentligen sitte längst fram, men Göran vägrade. Mummel..)
Våran busschafför var verkligen supertrevlig!

 

Inte.

 

"Jaha, som ni kansk märker så finns det SÄKERHETSBÄLTEN vid varje säte. Dom ska vara PÅ, för eran egen säkerhet."

 

Inget speciellt otrevligt med det, sötnosen är ju bara rädd om oss barn.

Men efter ca 10 minuter reser sig Johan upp och ska hämta en sak hos någon annan i bussen.

 

 

"FATTAR DU INTE? VETU, SNART TÄNKER JAG TVÄRNITA, SÅ DU FLYYYGER FRAM, IN I FÖNSTRET, DÖR, OCH VÄGER TVÅ TON"
(Han verkade lite förvirrad och tog allt i fel ordning, typ.)


Meeen som sagt, sötnosen var ju bara rädd om oss.

 

Vi kom iallafall fram till Stockholm, där vi först gick på stan i några timmar, sedan gick vi till riksdagen. Vårann guide var en medelålders homosexuell man med backslick och tajta läderhalsband. Nice. Kvävda skratt spred sig när lilla Evelina frågade varför han bara valde pojkar när han med våran hjälp skulle visa hur det gick till i riksdagen. (Som vi för övrigt gick igenom i sjuan)

 

Efter detta gick vi till Hallwylska muséet, där våran guide var en liten kopia utav teskedsgumman, som hela tiden sög på en halstablett och gick med näsan i vädret. VI fick absolut inte röra någonting. Inte ens peta. Töt.

 

Sen var det dags för middag. Vi gick till någon resturang som jag inte kommer ihåg namnet på, där jag, Göran, Lilleman, Evelina, Rebecca och Kajsa satte oss vid ett bord mitt i smeten och hade trevligt. Jag, Becca och Göran dog några gånger, kommer dock inte ihåg av vad. Någon av er som komer ihåg något roligt vi pratade om? Smsa ditt svar till 722333, (50 kr/sms, som vi också kommer dra en gång i månaden, och hur du än gör kommer du inte kunna säga upp avtalet, ha-ha!)

 

Sen vare dags för Cosmonova, (Eller Casanova, som förvirrade Göran sa) där vi skulle se filmen Seamonsters. Jag skrek som en liten gris några gånger, och blundade då och då, trots att jag redan sett filmen en gång.

 

Efter det åkte våra kära klasskamrater hem med buss, medans jag och Göran tog en taxi till Kungsholmen, där vi spenderade natten i en mysig lägenhet.


Har jag glömt något?

Och vill ni höra om Onsdagen med?


bloglovin