Det som inte får hända

Idag på engelskalektionen fick jag ett väldigt jobbigt samtal.
Algot följer alltid med pappa till hans jobb så att han slipper vara ensam hela dagarna, och idag var inget undantag. Men allt var inte som det skulle med min fluffiga lilla vän.
Pappa kom in på sitt kontor efter ett möte och hittar Algot liggandes i sin korg. Huvudet ligger tungt på korgkanten och ögonen är slutna, så pappa tog för givet att han sov. Det enda konstiga var att han inte reagerade när pappa kom in i rummet. Han öppnade inte ens ögonen. Pappa går fram till Algot, rufsar honom lite på huvudet och säger något i stil med "värst vad du var trött!", men inte ens då reagerar han. Huvudet ligger lika tungt på korgkanten och ögonen förblir stängda.
Pappa tyckte väl att det var lite märkligt, men han trodde bara att Algot var trött och satte sig sedan vid sitt skrivbord för att arbeta. Utanför sitter Anette, pappas kollega. Varje dag efter att Anette har ätit lunch går hon en promenad med Algot, så han sitter alltid som klistrad vid henne när hon sitter och äter. Men inte idag. Detta märker hon och går in till pappas kontor för att fråga var Algot tagit vägen.  Hon ser honom liggandes i korgen och ropar på honom. Inte ens då reagerar han. Inte ens lite.
Hon går fram till honom, stryker honom på ryggen och fortsätter säga hans namn, men ingenting händer. Hon lyfter hans huvud och släpper det sedan i tron om att han har vaknat till, men huvudet faller tungt ned i korgen igen. Han öppnar inte ögonen.
Pappa flyger upp. "HAN ÄR DÖD!" utbrister han och springer fram till Algot, ruskar om honom och ropar högt hans namn gång på gång.
Då rycker han till. Han höjer sakta huvudet, men ögonen är fortfarande stängda. Sedan faller huvudet åter igen ned i korgen.
Anette och pappa försöker få honom att ställa sig, och till slut lyckas de få honom på benen, men han öppnar fortfarande inte ögonen och både svans och huvud hänger tungt ned. Benen vinglar.
Pappa bär in honom i bilen och åker direkt till djursjukhuset.
Väl där inne börjar han vakna till liv lite, han går omkring lite och nosar på allt möjligt. Pappa suckar lite och vänder sig till sköterskan.
- Ja det är väl typiskt att han ska piggna till nu, när jag åkte från jobbet var han jättedålig.
- Det är tyvärr inget som behöver vara positivt. Även döende hundar blir pigga när de kommer in hit, det är så himla mycket dofter här.
Mycket riktigt, efter att ha nosat runt lite lägger sig Algot tungt på golvet, och kroppen skakar. Pappa lägger foten under hans huvud som stöd.
Ingen vet vad det är. Sköterskor och läkare tittade på honom, och tillslut fick de tillkalla en expert. Efter en stund kommer experten fram till pappa. Hon berättar att hon aldrig sett en hund så sjuk, och att hon inte har den blekaste aning om vad det kan vara. Det enda hon vet är att han har en ögoninflammation, men det är inte det som orsakar allt annat. Hundar får dock inte ögoninflammationer om det inte är något annat i kroppen som är fel, och det är det felet de inte lyckas klura ut vad det är. Men det är allvarligt.
Algot blir tvungen att stanna där över natten.
De ringer imorgon eftermiddag.
Om du inte blir bättre skjuter jag mig själv.
Det var så tomt när du inte mötte mig ikväll.

Kommentera gärna
Postat av: emmablid

EMMA!!!!

jag börjar nästan lipa. när ens mjuka vänner inte mår bra är något av det värsta, hoppas innerligt han blir bättre!

2010-09-10 @ 00:33:59
URL: http://emmablid.blogg.se/
Postat av: Daniel Wahlgren - Hobbyfotograf

Men BLÄE :(

Hoppas han blir bättre!

2010-09-11 @ 16:03:14
URL: http://dwahlgren.blogg.se/

Skriv mer än gärna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin