- Hi! - VART!?

Väcktes igår av att Göran ringde och frågade vart jag var. Justifan. Skulle ju befinna mig på teatern vid tio och klockan var tjugo över elva. Damnit.
Det tog mig ytterligare en timme innan jag äntligen anlände.
Det första jag fick göra var att få en 5-sekunderslektion i vals av Adam. Blev lite snubblande och stampande på tår, men det gick faktiskt bättre än jag trodde, haha. Är verkligen såå dålig på att dansa. Tråkigt.
Efter ett tag kom jag i alla fall in i det och kunde koncentrera mig på lite annat än att inte snubbla. Då blev det lite roligare! Göran och hennes danspartner som dansade bredvid oss gjorde det hela ännu lite roligare; vi knuffades och gjorde fula miner (ni ska bara se Göran in action) åt varandra hela tiden. Måste ha sett mycket vackert och graciöst ut.

Några reptimmar senare tog jag bussen till Gränna där jag blev hämtad av Lovisa och hennes pappa. Vi åkte först och handlade lite och sedan åkte vi hem till Lovisa. Haha, vilken grymt rolig kväll det blev! Jävlar vad vi flabbade.
Först satte vi oss och tittade på Aladdin, hihi. Lovisas två småsyskon joinade oss efter en stund och fann det mycket roligt när Lovisa och jag sjöng med i låtarna och fnissade åt de dåliga skämten.

Resten av kvällen var som sagt skitrolig och jag skrattade en hel del. Speciellt vissa tillfällen /menande blick till Lovisa/.
Jag tänker dock inte berätta allt eftersom mycket av det innehöll en del hemlisar, fniss.
Kan däremot berätta att framåt två på natten var vi så trötta att vi på allvar fann detta hysteriskt roligt;
Lovisa: Titta! Ett vilt svin!
Emma: Nejnej, det är vårt svin..
(Get it? Hahaha. Sorgligt..)
Sedan skrattade vi en del åt rubriken också.

Nu ska jag försöka skriva ihop ett 5-minuters tal tills morgondagens svenskalektion.
Önska mig lycka till.

Och just det, någon som har tips om vad jag kan prata om? Det kan vara precis vad som helst.

Porr såhär på fredagskvällen

Min mamma ropade precis och frågade vad sjutton det var på TV.
När jag öppnade dörren för att titta fick jag en smärre chock eftersom det är porr. Och volymen är hög.

Finfint.

Strays don't sleep - For blue skies



It’s been a long year
Since we last spoke
How’s your halo?
Just between you and I
You and me and the satellites
I never believed you
I only wanted to
Before all of this
What did I miss?
Do you ever get homesick?
I can’t get used to it
I can’t get used to it
I’ll never get used to it
I’ll never get used to it

I’m under that night
I’m under those same stars
We’re in a red car
You asleep at my side
Going in and out of the headlights
Could I have saved you?
Would that’ve betrayed you?
I wanna burn this film
You alone with those pills
What you couldn’t do I will
I forgive you
I’ll forgive you
I’ll forgive you
I forgive you

For blue, blue skies
For blue, blue skies
For blue, blue skies

Bus med Algot




Eftersom förslaget med före- och efterbilder var rätt poppis så tänkte jag börja med det.


Ät dina känslor

Gårdagen var bra! Först var det skola. Dagens lektioner var teater, datorkunskap, bild och sedan idrott (som jag inte kunde vara med på pga min jävla tå).
Jag var verkligen så sjukt trött hela dagen igår, fast värst var det på bilden. Jag höll verkligen på att somna, hade nog gjort det om det inte var för att Lovisa inte lät mig. Istället halvlåg jag och låtsades fixa lite på porträttet jag målat av Lovisa, fast egentligen låg jag bara och skrev random saker på ett papper. Lovisa satt och ritade på ett självporträtt men tröttnade efter ett tag och rullade ihop pappret till en "kikare". Jag tyckte däremot att det såg ut som ett sånt där horn man blåser i, som i bröderna lejonhjärta t.e.x (haha). Såg framför mig hur Lovisa stod på en bergstopp och dramatiskt tog upp pappershornet för att sedan blåsa i det. Och så skulle jag höra det någonstans i fjärran och komma ridandes på min vita häst till hennes undsättning..
...Som sagt. Jag var jävligt trött. Tankarna brukar dra iväg då. Tankarna tog tyvärr över helt och håller och jag ropade något i stil med "blås i hornet så kommer jag!". Direkt när jag sagt det kom jag ut ur min lilla dagdröm och insåg hur väldigt fel det där lät. Både Lovisa och jag skrattade högt. Dagens asgarv. Tja, det blir inte mycket roligare när man är så trött som vi var då.
Efter skolan var jag tvungen att åka direkt hem för att gå ut med Algot eftersom han varit ensam hela dagen, och förmodligen skulle han vara ensam resten av kvällen också eftersom jag skulle till Felicia senare.
När jag kom hem efter promenaden tänkte jag att jag skulle lägga mig och vila lite, för att jag inte skulle vara allt för tråkig när jag sedan stack till Felicia. Klockan var bara halv två så och jag skulle inte vara hos henne förens vid fem-halv sex, så en powernap skulle jag ju hinna med.

Vaknade en stund senare och inser att det är mörkt utanför. Klockan är kvart över fem. Suck.
Hade typ 6 sms och 4 missade samtal från Felicia. Fniss.

Jaja, jag kom i alla fall iväg.

Det var jättemys hos Felicia. Vi satt och pratade fram tills klockan ett på natten. Till vårt sällskap hade vi två kassar med onyttigheter. Vi gick till hemköp det första vi gjorde, och det här var vad vi köpte;
Pizza, godis, chips, nachochips, guacamoledipp, 3 stora drickor, ölkorv (haha), yoggi och chokladpudding.
Yep.
Detta tänkte vi trycka i oss under kvällen.
Vi klarade dock inte mer än pizzan, 2 av drickorna, lite av godiset och lite av nachochipsen och dippen.
Vid tolv fick jag ett knäpp och tvingade med mig Felicia ut på en nattpromenad. Hon hatade mig lite. Jag var jättepigg efter min nästan 4 timmars tupplur medan hon var skittrött och egentligen bara ville lägga sig. Vi hann inte gå mer än typ 200 meter innan hon tvingade mig att vända. När vi kom tillbaka till huset satte jag mig demonstrativt på trappan och sa att jag ville stanna ute lite till. Sedan bönade jag och bad henne att sätta sig med mig, men hon bara tjatade om att hon behövde gå på toa.
"Men gå på toa då så sitter jag här sålänge".
Sagt och gjort.
Där satt jag ensam och tänkte djupa tankar och allt och ingenting. Och så frös jag lite, men det gjorde ingenting. Det var så skönt att bara få sitta där och dra in all frisk luft.
Efter några minuter var jag dock tvungen att gå in; Felicia hotade mig med att hon skulle lägga sig och sova annars.









Muppie

 

Var lite osäker på vad jag skulle göra med bilden. Såhär blev det i alla fall. Inte helt nöjd, men det funkar.

Före- och efterbilder?

Har mest blivit bilder nu det senaste - ni får säga till om det blir allt för tråkigt. Har inte jättemycket att skriva om just nu (i alla fall inte som ni kommer tycka anses läsvärt)
Funderar på att börja lägga ut lite före- och efterbilder. Jag redigerar ju ofta bilderna, så tänkte att det kanske kunde vara kul. Vad säger ni om det?





Mer spanienbilder.


Duv-Ann


Grattis Mandie Candie

Tack för en supertrevlig 18-årsfest Mandie! Jag hade verkligen jätteroligt! Min 17-årsfest ska bli minst lika awesome.
Gick dock runt och haltade hela kvällen, blödde ned Amandas golv och lämnade blodspår precis utanför hennes ytterdörr. Såg ju mysigt ut.
Alla gick runt och frågade vem som hade mens, men sanningen var att det var min stortå som blödde. Hade ett jättebråk med mamma och skulle i all min ilska slänga igen dörren med alla mina krafter. Det var bara det att min tå var i vägen. Märkte dock inte att det var den som varit i vägen förens någon minut efter. Jävlar vad det gjorde ont, och jävlar vad blod det kom. Tån var (och är fortfarande) för övrigt dubbelt så stor som den var innan. Och blå.
Gulligt.
Pappa ville att vi skulle åka upp och sy, men jag vägrade. Han försökte övertala mig i morse också men totalvägrade då med. Har varit på sjukhus så jävla många gånger så det krävs jävligt mycket mer än en halvt köttad stortå för att jag ska åka dit.

Nu kan jag knappt använda vänsterfoten alls, alvedon räddade kvällen igår.

Idag känner jag mig dock inge bra alls. Har fruktansvärt ont i hela kroppen och det känns som att mitt huvud kommer explodera vilken sekund som helst. Dessutom har jag knappt någon röst kvar, låter som om jag är i målbrottet. Jösses.
Åkte hem från Mandie vid 09:30 och gick och lade mig igen direkt när jag kom hem, vaknade inte förens halv tre av att någon frustrerat försöker komma upp i min säng.
Det är lillfisen Alva som mamma hade lovat att vara barnvakt åt några timmar idag eftersom storasystern Alicia ska ha 4-årskalas hemma hos sig, och Alva var minsann inte bjuden.
Jag hjälpte henne upp i sängen och hon gosade ned sig bredvid mig.
I typ 3 sekunder, sedan hoppade hon ner och sprang ut ur rummet med ett "emma, tommä tänn (=kommer sen)!".
Egentligen hade jag kunnat somna om, jag var så sjukt trött, men jag visste att hon snart skulle komma upp igen och väcka mig så det kändes inte som någon vidare idé. Istället lade jag mig för att titta på filmen "Up", hihi. Kände mig jättebarnslig, men jag älskar pixar-filmer.
Alva kom som väntat in i mitt rum lite då och då och höll mig sällskap.

Love of mine, someday you will die

Spanien med Hanna a.k.a Runar. Förlåt för den dåliga kvalitén.

 

 

Har förresten blivit förälskad på nytt i den här låten. Den är ju riktigt mysig.

 

 


Gamla bilder

 

Tittade igenom min DA och hittade några gamla bilder som jag tänkte lägga ut här. Det är så häftigt att varje bild faktiskt (i alla fall för mig) har sin egen historia att berätta. Hur jag kände när jag tog bilden, vad jag tänkte, vart jag befann mig och så vidare.

Får påminna er ännu en gång om att bilderna är gamla.

 



All Thieves - Turn And Turn Again

Worn from walking this far
So worn from talking this much
And what we found and what we've seen
As the road curves down

And the lights come up to meet us
Silent for the evening
We enter this town
Like new born creatures

Those i know i see anew
And the space between us is reduced
For i am human
And you are human too

So turn and turn again
We are calling in all the ships
Every traveller please come home
And tell us all that you have seen

Break every lock to every door
Return every gun to every draw
So we can turn
And turn again

Only priests and pounds can save us now
Only a sign from God or a hurricane
Can bring about
The change we all want

And we've done it again
This trick we have
Of turning love to pain
And peace to war

We're just ash in a jar

So turn and turn again
We are calling in all the ships
Every traveller please come home
And tell us all that you have seen

Break every lock to every door
Return every gun to every draw
So we can turn
And turn again


So turn and turn again
We are calling in all the ships
Every traveller please come home
And tell us all that you have seen

Break every lock to every door
Return every gun to every draw
So we can turn
And turn again


Göran.



Is love alive?

11:30-12:45 Teater
13:05-14:20 Historia

Onsdagar är rätt softa. Faktum är att jag avgudar dem, mest p.g.a att vi börjar så sent.

Efter skolan träffade jag Göran, och vi satte oss på Claras och åt. Eller, ja, Göran tittade på medans jag åt. Hon hade inga pengar. Fattiglapp.
Ceasarsallad - mums.
När jag inte orkade mer fick hon äta upp resten. Vilken snäll kompis jag är va?

Efter det gick vi in till hemköp, köpte 6 st chokladkakor för 7 kr styck och åkte hem till mig för att titta på Grey's anatomy. Tror vi såg hela 4 avsnitt (och varje avsnitt är 45 min) medans vi satt och knaprade i oss chokladen vi köpt. Egentligen orkade vi inte ens hälften, men vi tvingade i oss allt bara för att det var så gott. Sexiga tjejer. Inga ätstörningar här inte.
När chokladen var slut bestämde vi oss för att fota lite. Jag brukar inte fota Göran, för vi kan aldrig vara seriösa så alla bilder blir antingen suddiga p.g.a att antingen hon eller jag skrattar, eller så gör Göran någon konstig min.
Det blev tyvärr inte mycket bättre den här gången.
Och när jag skulle sminka kvinnan så satt hon inte still. Hon satt och liksom ryckte med huvudet hela tiden. Det var rätt kul i och för sig, såg ut som att hon hade ticks.

Vid åtta skickade jag hem henne och gick ut på en lång promenad. Prata lite med Erik -som egentligen inte heter Erik- i telefon Det var kul. Han är kul. Rätt awesome faktiskt.
Sen skulle han lägg på och då tog jag fram iPoden och lyssnade på mysig musik istället samtidigt som jag tänkte på allt och ingenting.
Lyssnade bland annat på den här låten som jag och Göran lade märke till i ett Grey's anatomyavsnitt ikväll. Underbar.



Sara Bareilles & Ingrid Michaelson - Winter song


Och här får ni en bild på Göran som jag egentligen inte får lägga ut för att kvinnan tycker hon är ful på den, så skriv massa snällt om henne nu.
Fniss.
Tagen ikväll.




vet du vad


..och vet du vad
ibland hatar -verkligen hatar- jag dig
ja
för det mesta, faktiskt.
i princip alltid nu för tiden

och vet du vad
ibland önskar jag att du inte fanns
och den önskan hörs allt oftare inuti mitt huvud
innan brukade jag önska att du blev normal, men det är uppenbarligen något som inte är möjligt
så nu önskar jag istället att du inte fanns
eller att jag inte fanns

och vet du vad
så ska det inte vara

men vet du vad
j
ag bryr mig inte



jag är så jävla trött på det här.

Barnvakt med Lovisa.

Vad barnvakt åt Alicia och Alva igår, och till min hjälp hade jag Lovisa. Först när vi kom vägrade Alicia att ens titta på mig och Alva sprang mest runt och flinade åt mig men ville inte ge mig en kram. Kändes ju härligt! Haha.
Jaja, bara några minuter efter att Ulle gått så satt de båda i mitt knä i Alicias säng, tryckte sig mot mig och sneglade lite misstänksamt på Lovisa. Hon stod i dörröppningen och såg livrädd ut. "Prata med dem!" väser jag lite diskret över axeln på Alicia. "Men jag vet inte hur man gör!" väser hon panikartat tillbaka.

Och så fortsatte hon att stå kvar i dörröppningen och titta skrämt på Alicia och Alva som osäkert börjat pilla lite i mitt hår och på mina kläder.
"Vad heter hon?" viskar Alicia i mitt öra.
"Kan du inte fråga själv?"
"Nä..du får fråga..".
Så jag fick frågade den skräckslagna kvinnan i dörröppningen om hennes namn och hon svarade lite nervöst att hon hette Lovisa.

Innan jag visste ordet av var jag lika intressant som en sten. Kanske var det för att Lovisa sprang runt och lekte med dem medans jag var tvungen att agera den sura gamla kärringen som bestämde när det var tandborstning, medicinätande och till sist läggdags. Det märktes vem som var kvällens favorit. När de satt och pärlade kom Alicia fram med ett halsband hon höll på att göra och sa snobbigt "det HÄR är INTE till dig, det är till OUVISA).
Den största chocken kom dock när Alicia sa att hon ville att Lovisa skulle lägga henne, inte jag.
Fast det var egentligen rätt skönt, för då kunde vi lägga både Alicia och Alva samtidigt.
Så sagt och gjort; jag gick ned med Alva till hennes rum och Lovisa följde med Alicia till hennes.

Denna gången blev det till att läsa "Max boll". Jag gjorde dock om meningarna hela tiden, eftersom det bara stod typ "kommer kisse" istället för "nu kommer kissen" och "max ha boll" istället för "max vill ha bollen".
Sedan ville hon att jag skulle sjunga "i ett hus i skogens slut", så det gjorde jag, och Alva gjorde rörelser och sjöng med lite där hon kunde.
Jag tror jag sjöng den se sådär 100 gånger och hon tyckte det var lika roligt varje gång. Efter ett tag kände jag att vi behövde lite variation så jag sjöng lite andra barnvisor jag kommer ihåg från när jag var liten.
Tillsist somnade hon till "Teddybjörnen Frediksson". Mysiga unge.

Resten av kvällen var faktiskt rätt kul! Bland annat så tittade vi på Family Guy, ringde Phone Café (där vi bland annat skällde ut en 30-årig man från Jönköping för att han letade tjejer där trots att han var gift), och drygade oss på omegle.com. Kvällen/natten bjöd på väldigt många skratt, tyvärr kan jag inte skriva ned allt här.
Roligast var nog när vi från klockan 02-04 låg och chattade med random folk på omegle.com. Fy vilka roliga konversationer vi fick till. Vi tyckte dock att vi var sjukt mycket roligare än de flesta andra vi pratade med.
Nästa gång ska jag printa konversationerna och lägga ut här! Vissa är faktiskt riktigt roliga.

THIS IS A GOOD DAY TO DIE!

"En gång på ett barnprogram så var det en skittjock tjej, och så bodde det en fransk mus i hennes fettväck.."

Väldigt snabbt och slarvskrivet inlägg om gårdagen - skriver mer sen.


Gårdagen spenderades tillsammans med Matilda och Lovisa. Först åkte vi -vad som kändes som världens längsta- bussresa hem till Lovisa (tog typ 75 minuter). Jag satt och kommenterade hur otroligt utstött hon var, som bodde mitt ute i ingenstans men fick bara "husen ligger fan tätare här än de gör hos dig" till svar. Damnit. Sant.
När vi äntligen nådde slutstatione stod Lovisas käre far på andra sidan och väntade på oss med bilen för att köra oss den sista biten hem. När vi korsade vägen upptäckte jag ett rådjur som låg bara några meter från oss varpå jag glatt utbrast "nemen titta, ett rådjur!".
Vegeterianerna bredvid mig skrek. 
"Hihi, den är jättedöd!".
De skrek lite till.

Lovisa berättade den hemska upptäckten för sin pappa direkt när vi satte oss i bilen medans jag och Matilda fnissade åt min inte allt för ljusa kommentar "hihi, den är jättedöd".
När vi kom hem till Lovisa möttes vi av hennes urgulliga hund Bonzo (som jag senare konstaterade precis såg ut som odjuret från Skönheten & Odjuret). Sedan träffade jag hennes lillasyster, vars röst jag blev helt förälskad i. Så fort hon började prata förvandlades mina ögon till puppy-eyes oc jag fick fightas med lusten att kasta ned henne i en säck och rymma med henne.

Resten av kvällen bestod av pizzagodischipsochläsk,  filmer så som Skönheten & Odjuret och Bolt (jag är ett stort fan av Rhino the hamster, och satt och gapskrattade så fort han kom upp i rutan i princip) och massor utan Family Guy-avsnitt (seriöst, finns det något bättre?).
Sedan hängde vi lite på Omegle.com en del. Det var kul. Jag skrattade. Vi lyckades lura i en kille att mitt namn var Ansiktsburk, sedan snodde vi en bild på någon brud på google som vi sa var jag och skickade. Han tyckte bruden var snygg. Sedan skickade han en bild på sig själv. Han såg okej ut.
Han ville ha min msn. Jag sa "visst, men vänta lite". Han frågade om jag höll på att göra en ny msn.
"Nej, nej" skrev jag och gav honom den nya msn som jag precis skapat. Något i stil med "[email protected]". Vi kom dock inte in på den. Tråkigt.
Well. Vi somnade väl vid 3 någon gång, och vaknade vid 12. Jag skrattade lite och berättade för Matilda att hon pratat i sömnen. Hon hade bland annat börjat prata om att någonting smakade ost. Då berättade hon att jag gjort massa hastiga rörelser hela natten och gett ifrån mig massa konstiga, arga ljud/stön.
Jag fnissade.

Vintern är mysig här.







Wait, till the signs are right, wait till the perfect time, and you will wait too long.

Go set go - Wait




Wait, wait for the dawn my dear
Wait till the sun gets here
And you will wait too long.
he will be gone
Wait, wait till the sun shines through
Wait till the sky is blue
And you will wait too long he will be gone, he will be gone

Ooh, he will be gone
Ooh, he will be gone

Wait, wait till the signs are right
Wait till the perfect time
And you will wait too long
he will be gone, he will be gone



Tack gode Gud för snoozeknappen.

Snacka om att jag hade lust att kasta in min mobil i väggen i morse när den ringde. Vet inte hur många gånger jag satte den på snooze och tänkte "jag skiter i skolan, jag är för trött" (blir alltid så när jag inte är riktigt vaken). Somnade sent igår så jag har nog inte sovit i mer än fyra timmar inatt. Party. Och jag som behöver all min energi idag - torsdagarna är värst. Dessutom har vi kickboxning på idrotten idag. Kollapsar jag inte innan det så kommer jag antagligen att kollapsa där.
Nej, jag ska kämpa, trots min brist på sömn!
You go, Emma!
Höhö.

På tal om ingenting är det så mycket roligare att hålla bloggen någorlunda aktiv nu när folk faktiskt läser och kommenterar! Fortsätt med det, och kom gärna med förslag om det finns något speciellt ämne ni vill att jag ska skriva om.

(Och för er som inte sett resten av bilderna jag lagt ut igår - skrolla nedåt, och kommentera gärna! Ledsen för den skitdåliga kvalitén.)

We are searching, we are hopeful, we are anything but lost






Lite mer kvällsfoton, kommentarer uppskattas!




Kvällspromenad med Algot och kameran

Är kvalitén lika crappy för er som för mig? Ser verkligen inge bra ut här. Den är bättre egentligen.
















Tjock dimma

 

 

Det ligger någon tjock dimma över hela kortebo som gör att man inte ser längre än 50 meter fram. Rätt fint ändå, det är verkligen helt vitt.

 

 

 

 


The Rescues - Crazy Ever After (Acoustic)

Bara för att den råkade spelas 20 sek på ett Grey's anatomyavsnitt jag såg tidigare ikväll. Och bara för att jag helt desperat försökt komma på vad låten heter och vilka som sjunger den, och bara för att det tog mig typ 3-4 timmar innan jag hittade rätt version och allt.
Lyssna. Den är riktigt mysig.


Får jag be er om en liten tjänst?


Skicka en kommentar och berätta ifall min blogg inte för er har detta teckensnitt, eller om ni inte ser menyn.
För er som inte ser menyn - använder ni internet explorer? I så fall är det säkert det.
Byt till firefox för sjutton. Sjukt mycket bättre.
Fniss.


Ny design.

Sådär, då har jag fixat en ny design. Det är fortfarande lite saker som behöver ändras, t.ex headern, som bara är en test-header. Men det fixar jag allt eftersom. Hoppas ni tycker den blev okej. Gjorde den rätt enkel och dessutom bredare än den förra så att jag kan lägga upp större bilder.
Hoho.
Kan också passa på att påpeka att jag själv känner att det är roligare att skriva nu när jag lagt ned lite mer tid och tanke på designen (även om den är väldigt enkel) och vet att kommentarssidan fungerar som den ska. Så ja, jag kommer nog komma igång på riktigt igen nu.

Så nu när det går att kommentera så förväntar jag mig massvis!
Bjuder på en bild också. Puss.





Visst blev det skillnad nu när ni kan se bilderna i större format? Jag ska ta de senaste inläggen med foton i och förstora de ocks, så ni kan ju skrolla ned om ni vill se dem större också.

VAD gör APAN!?

Hemma från ännu en rolig skoldag! För ja, kan man ha annat än roligt när man går i ES1b på per brahegymnasiet?
Det känns verkligen som att jag, Lovisa och Matilda har skrattat oavbrutet idag.
Dagens asgarv går nog dock till Matildas fina felsägning. "Kan man döda någon med en slängballe (slangbella)?"
Fick ont i både magen och huvudet efter det asgarvet, men det gjorde ingenting.
Eller på engelska lektionen när vi lyssnade på ett avsnitt på cd. "..my mom just never get any respect.." och jag lite fint lade in "..That's because she's a woman!". Vet inte riktigt hur min engelskalärare reagerade på det där, men Lovisa skrattade i alla fall. Eller varför inte när Matilda faktiskt försökte ta en engelskauppgift på allvar och började berätta om vad hon ville arbeta med senare i livet:
M: ..And you know, If I could just..
L: (8) IF I COULD TURN BACK TI-IME, IF I COULD FIND A WAY
M: ? Mm. No, seriously, If I could be..
E: (8) IF I COULD BE LIKE THAT, I WOULD GIVE ANYTHING, JUST TO LIVE ONE DA-A-AY IN THOSE SHOES..
M: MEN JA.
Jag och Lovisa hade kunnat fortsätta men kände att det kanske inte var läge.

Dessutom inleddes dagen med en pjäs (dock inspelad på DVD) som vi skulle titta på, som en slags insperation till vårt nästa projekt med teatern.
Okej. Det här var ungefär det jag uppfattade:
En tjej som sjunger i band (fast som egentligen inte sjunger?) har någon monolog om hur hon vill bli sångerska, men inte längre vill bli sångerska (yeah, pussla ihop det där ni.) Hon blir kär i en kille som blir kär i henne, killens kompis kommer in på scen och säger att han borde ta henne in da ass. Killen går fram till tjejen och säger att hon är fin och de börjar vandra runt på scen och smeka varandra till romantiskt musik. De står sedan och vrålar till varandra "DU ÄR SPECIELL" "NEJ DU ÄR SPECIELL!" "NEJ DUUU ÄR SPECIELL!" "ÄSCH, JAG!? NEJ, DU ÄR!". Väldigt kärleksfullt om ni frågar mig.
I alla fall. Tjejen ber killen ta hennes oskuld varpå han plötsligt häver ur sig "jag kom precis på att jag inte är kär i dig!" och lämnar scenen.
Tjejen rymmer med en apa som slår henne.
En annan tjej i stockholm som är portad från McDonalds för att ha kastat mat på personalen.
Två macho killar som gör situps och blir kära.
En full raggare som pratar om sin volvo och lägger sig inrullad i en matta mitt på golvet, där han sedan ligger de kommande 15 minuterna medans andra går in på scenen och gör sitt.
In på scenen kommer tjejen med apan.
Hon drömmer om att killen hon är kär i (som för övrigt kommer in på scen, tar av sig tröjan och lägger sig över henne) tar på henne och sedan hugger ihjäl henne med en kniv.
Tjejen vaknar och mumlar något i stil med "det här är ett tecken.. blablabla..".
Tjejen träffar raggaren och följer med honom till något ställe kallat "Brunnen".
Träffar en gammal man som vill ha sex med henne.
De har sex.
Hon tar självmord.
Apan håller i en heliumballong.
Apan släpper ballongen.
Slut.

Det enda jag egentligen satt och tänkte på under hela den 75 minuters långa föreställningen var "Vad gör apan där? Varför har de med en apa?". Skrattades rätt mycket åt det där eftersom jag inte riktigt kunnat släppa det och lite då och då idag utbrustit "Men VAD gör APAN!?".

Anyhow.
Efter skolan gick vi och satte oss på McDonalds och åt. Jag agerade väldigt moget när jag i min väntan på att de andra skulle bli färdiga pillade upp en pommes frites-kartong och påpekade att det såg precis ut som en blöja. Sedan kletade jag ketchup i den och skrev något i stil med "Råkade visst mensa lite här. Förlåt." Skämdes lite p.g.a min otroliga barnslighet, och speciellt eftersom det faktiskt inte var roligt.
Men vafan, strunt samma.

Och nu sitter jag här och ler lite åt dagens alla gapskratt.

Och för er som undrar över designen - en ny är påväg. Ni får överleva med denna sålänge!

..att något som egentligen inte finns..


I morse, ganska direkt efter mitt morgon-inlägg, tog jag fram hårfönen för att torka mitt hår som stod åt alla håll efter morgonens dusch. Jag kanske inte behöver säga att det låter en hel del när man fönar håret - för jag antar att ni redan är rätt medvetna om det.
I alla fall. När jag var färdig och hade stängt av fönen så surrade det grymt mycket i ena örat. Och det slutade inte.
Det var inget sånt där pip som man kan höra någon gång ibland, utan det verkligen surrade. Grymt obehagligt eftersom det annars var helt tyst i hela huset.
Efter en kvart började jag få lite panik. Tänk om jag seriöst hade fått tinnitus? Visst, det var kanske en lite löjlig reaktion med tanke på att det bara gått en kvart, men saken är den att jag har tänkt en del på det där. Jag vet t.ex inte hur många hörlurar jag sprängt p.g.a för hög ljudvolym.
Så - om jag nu faktiskt hade fått tinnitus - skulle jag aldrig på uppleva fullständig tystnad igen då? Panik igen.
Så slog det mig hur mycket jag faktiskt underskattat den. Ja, tystnaden alltså. Sen jag fick min första iPod - vilket är några år tillbaka - så har jag haft musik i öronen non stop. Till skolan, i skolan, hem från skolan, när jag kommer hem från skolan sätter jag på musik på datorn, sedan går jag kanske ut med Algot - och då är självklart min musikspelande kompis med, efter det så..
Ja, ni fattar ju.
Jag har verkligen inte haft tid att bara sätta mig ned och lyssna på tystnaden, som jag faktiskt älskade att göra innan. En av de bästa sakerna jag vet är att gå ut på kvällarna, men nu har jag som sagt iPoden med mig. Innan brukade jag ofta sätta mig ned någonstans och bara njuta av hur tystnad faktiskt kan ha så fruktansvärt mycket att säga (och det är rätt häftigt ändå, att något som egentligen inte finns kan ha så mycket att säga).
Yeah, go ahead, call me weirdo. Jag fattar att jag måste låta rätt löjlig.
Jag är rätt löjlig ibland.
Men det är okej.

Efter en kvart började det dock avta, och ytterligare en halvtimme senare var det helt borta.
Det var med andra ord inte värre än så.

But still. Det fick mig verkligen att tänka till.
Kanske borde jag ta vara på tystnaden lite bättre.



Gåd mårgån

Gick upp redan för en timme sedan, trots att jag inte börjar förens halv tio. Jag var helt enkelt grymt törstig och tänkte att jag lika gärna kunde passa på att ta en lång dusch nu när jag faktiskt var uppe i så pass god tid.
Det är nästan löjligt härligt det där med morgonduschar, speciellt när man vaknar och fryser.
Efter duschen gick jag ned och åt frukost, frös halv ihjäl eftersom jag bara hade en handduk om mig. Fy-jävla-fan vad kallt det är. Usch.
Gick upp och satte mig på mitt varma rum istället och nu börjar det kännas som att det är dags att göra sig iordning.

Det här var min (väldigt intressanta) morgon.

Vi hörs senare. Fniss, fniss.

Mastering Swedish

Hahahahaha. Jag älskar det.

 


(4:40 är bara underbar)

 

 


Tips?

Åh snälla, ge mig tips på saker ni vill att jag skriver om.
Mitt huvud är tomt.
Det suger.

Ska förresten göra om hela bloggen (designen vill säga).
Får lägga ner liiite mer tid på den den här gången.

En lite mer seriös blogg..?

Sådär. Nu är min bilddagbok raderad (av personliga skäl).
Jag var dock tvungen att gå igenom hela bdb:n precis innan jag tog bort den, det är faktiskt jävligt mycket minnen som dyker upp i huvudet eftersom jag gärna skriver ner roliga händelser osv. Hittade bland annat mitt tysklandsäventyr som jag inte tror att jag lagt ut här, eller har jag det? Om någon av er har koll på det får ni en guldstjärna, fniss.

Så, ja. Nu när jag inte har bdb att lägga upp mina bilder och random texter på så kommer jag antagligen lägga ner mer tid på min blogg - vilket jag hoppas uppskattas! Haha.
Har nämligen fått in lite klagomål via mail - vissa av er gillar inte att jag slutat skriva på bloggen. Ni är så söta - och jag blir glad! Det visar att ni faktiskt läser det jag skriver - och att ni gillar det.
Thanks.

I'm not going anywhere.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Partyprinsessan

Det där joggingturen jag snackade om i förra inlägger gick ju sådär. Sträckte höften för några veckor sedan, och det kom plötsligt tillbaka när jag sprang. Helvete vad ont det gjorde, och helt snett sprang jag. Måste ha sett ut som en -ursäkta det väldigt barnsliga uttrycket- bajsnödig banan där jag sprang, lutandes och haltandes.

Suck.
Jaja, det är bara att bita ihop.

Om en stund ska jag på prinsesskalas hos min älskade Felicia som fyllde 18 år igår (herregud, är vi så jäkla stora redan? Jag är ju snart 17, det känns jättekonstigt).
Tyvärr har jag ingen som helst prinsessoutfit hemma, så det får väl bli någon blommig tunika eller något - lite tjejigt måste det ju vara. Eller man kanske skulle komma som prins? Med kavaj och.. en ros i.. fickan.. Nä. Det där lät ju inte prinsigt alls.
Jag är i alla fall nöjd med presenterna jag har fixat åt henne, trots min grymt dåliga ekonomi. Hoppas hon blir glad!

Well. Det börjar väl bli dags att dra sig.
Jag kommer förmodligen hem senare ikväll, och funderar på att sätta mig och skriva ett riktigt långt inlägg om hur mitt liv ser ut just nu.
Intressant va?
Njae, inte precis.


Snöigt kortebo


Okej, egentligen hade jag tänkt sätta mig ned och skriva ett inlägg till den här bilden. Kanske inte just något som refererar till den, men det känns ändå som att det var ett tag sedan jag skrev något vettigt här. Fast just nu känns mitt liv rätt tråkigt - med några få undantag.
Och jag måste börja komma igång och springa igen, känns som det har gått nästan två veckor sen jag sprang sist? Jisses.

Ska faktiskt ut och springa just precis nu. Får se hur det går i den höga snön! Kommer antagligen halka och dö.


Puss.


Free fallin'

 



She's a good girl, loves her mama
Loves Jesus and America too
Shes a good girl, crazy 'bout Elvis
Loves horses and her boyfriend too

It's a long day living in reseda
There's a freeway runnin' through the yard
And I'm a bad boy 'cause I don't even miss her
I'm a bad boy for breakin her heart


And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'

All the vampires walkin' through the valley
Move west down ventura boulevard
And all the bad boys are standing in the shadows
All the good girls are home with broken hearts


And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm
Free fallin', now I'm free fallin', now I'm

I wanna glide down over mulholland
I wanna write her name in the sky
Gonna free fall out into nothin'
Gonna leave this world for a while

And I'm free, free fallin'
Yeah I'm free, free fallin'

"Tjodalitta bacon"

 

 




Varm och kall


och jag vet att jag verkar kall
men ska sanningen fram
är det bara för att jag är så otroligt
rädd
för hur varm du gör mig


bloglovin